Objave > Šta je aktivna pena

Šta je aktivna pena pranje pred pranje

Aktivna pena za pranje automobila je vrsta šampona koja koristi rastvor za čišćenje sa visokim stepenom pene za uklanjanje prljavštine i drugih zagađivača sa spoljašnjosti automobila. Rastvor se nanosi na automobil u obliku guste, pahuljaste pene koja se lepi za površinu i pomaže da se olabave i uklone prljavština.

Jedna od prednosti pranja automobila sa aktivnom penom je ta što može biti manje gruba prema boji/površini automobila od tradicionalnog pranja pod pritiskom. Pena pomaže da se boja ublaži i spreči da se ogrebe ili ošteti procesom pranja. Pored toga, pena pomaže da omekša prljavština, što olakšava ispiranje bez potrebe za ribanjem površine.

Pranje aktivnom penom

Kompletna ponuda aktivnih pena

Aktivno pranje automobila sa penom se obično primenjuje pomoću pištolja za penu ili topa za penu, koji je pričvršćen za crevo i koristi visok pritisak za doziranje rastvora za čišćenje. Automobil se zatim ispere vodom da bi se uklonila pena i svaka prljavština. Neke autopraonice sa aktivnom penom takođe sadrže vosak ili druga sredstva za zaštitu kako bi se zapečatila i zaštitila boja nakon pranja.

Sve u svemu, pranje automobila sa aktivnom penom je nežan, efikasan način čišćenja i zaštite spoljašnjosti automobila.

Postoji li razlika u boji aktivne pene

Aktivna pena za pranje automobila je obično dostupna u različitim bojama, uključujući plavu, zelenu, ljubičastu i roze. Boja pene se obično dodaje radi vizuelne privlačnosti i nema uticaja na performanse čišćenja proizvoda.

Neki ljudi veruju da su određene boje aktivne pene bolje u određenim zadacima, kao što je ljubičasta pena koja je efikasnija u uklanjanju čestica gvožđa sa površine boje. Međutim, ove tvrdnje nisu naučno dokazane i boja pene je u velikoj meri stvar ličnih preferencija.

FX Protect Active Foam

Na kraju krajeva, najvažniji faktor pri izboru aktivne pene je učinak čišćenja i sastojci u formuli. Potražite proizvod koji je posebno formulisan za upotrebu na automobilima i koji je nežan prema boji i efikasan u uklanjanju prljavštine i prljavštine.

Da li još uvek moram ručno da perem auto nakon aktivne pene?

Uopšteno, nije neophodno ručno pranje automobila nakon pranja aktivnom penom. Pena je dizajnirana da ukloni prljavštinu sa površine automobila i lako ispere vodom. Nakon nanošenja pene i ispiranja, automobil treba da bude čist i spreman za sušenje.

Međutim, ako primetite bilo kakvu tvrdokornu prljavštinu ili prljavštinu koja nije uklonjena aktivnom penom za pranje, možete očistiti ove delove rukom koristeći kantu sapunaste vode i sunđera ili rukavicu za pranje. Obavezno dobro isperite automobil nakon čišćenja na mestu da biste uklonili preostali sapun ili prljavštinu.

Uopšteno govoreći, dobra je ideja da nakon svakog pranja automobila temeljno osušite kako biste sprečili stvaranje mrlja od vode na farbi. Možete koristiti peškir od mikrovlakana (mikrofiber) ili krpu od jelenske kože da nežno obrišite površinu automobila da biste uklonili višak vode, ili koristite duvaljku da biste uklonili vodu sa teško dostupnih mesta.

Sonax Aktivna pena
Koch Chemie Aktivna Pena
Polytop Aktivna pena
FX Protect Aktivna pena

Sve u svemu, pranje automobila sa aktivnom penom je zgodan i efikasan način za čišćenje vašeg automobila, ali će možda biti potrebno da obavite ručno pranje određenih delova ako ima nekih posebno prljavih ili tvrdoglavih mesta.

Dal li je aktivna pena ekološki prihvatljiva

Nei proizvodi za pranje automobila sa aktivnom penom mogu biti ekološki prihvatljiviji od drugih. Važno je odabrati proizvod koji je biorazgradiv i ne sadrži jake hemikalije koje mogu potencijalno da naškode biljkama ili životinjama.

Da biste bili sigurni da koristite ekološki prihvatljivo pranje automobila sa aktivnom penom, potražite proizvod koji je posebno označen kao ekološki prihvatljiv ili biorazgradiv. Takođe možete tražiti proizvode koji su napravljeni od prirodnih sastojaka na biljnoj bazi, a ne od sintetičkih hemikalija.

Pored toga, važno je da koristite aktivnu penu za pranje automobila odgovorno tako što ćete pratiti uputstva proizvođača i temeljno isprati automobil nakon pranja kako bi se smanjila količina sapuna i hemikalija koje ulaze u okolinu.

Sve u svemu, korišćenje ekološki prihvatljive aktivne pene za pranje automobila može pomoći u smanjenju uticaja na životnu sredinu i očuvanju prirodnih resursa.



Napravljeno pre 1 godinu