Objave > Kako započeti detailing posao?

Kako započeti detailing posao?

Započinjanje poslovanja u detailing industriji može biti isplativ i profitabilan poduhvat. Detailing je odavno postao popularan u svetu a sve je popularniji i u Srbiji. Sve se više posvećuje pažnja održavanju enterijera i eksterijera automobila. 

Detailing kao posao zahteva određena početna ulaganja u opremu i zalihe. U ovom postu na blogu ćemo pogledati neke od osnovnih stvari koje će vam trebati da započnete, uključujući mašine, dodatke i hemiju. Prvo i najvažnije, biće vam potreban dobar set opreme za pranje automobila. Ovo uključuje mašinu za pranje pod pritiskom, penomat i kvalitetnu kofu za pranje. 

Mašina za pranje pod pritiskom se koristi za uklanjanje prljavštine, dok penomat stvara gustu, sapunastu penu koja se lepi za boju, pomažući da se otpusti i ukloni prljavština. Kofa za pranje se koristi za držanje vode sa sapunom i ima štitnik od peska na dnu koji pomaže u hvatanju prljavštine i ostataka.

Zatim će vam trebati razne rukavice i sunđeri koji će vam pomoći da očistite različite površine automobila. Ovo uključuje četke za točkove, za gume i različite veličine četkica za detailing enterijera, poda i druga teško dostupna mesta. Takođe ćete želeti da investirate u peškire od mikrovlakana (mikrofiber) a možda čak i duvač za sušenje automobila. 

Kada je u pitanju čišćenje unutrašnjosti automobila, poželećete da investirate u dobar set alata kao što su usisivač, četke za detalje i čistač za tkaninu. Takođe ćete želeti da nabavite neke osnovne potrepštine za čišćenje kao što su sredstvo za čišćenje stakla, univerzalno sredstvo za čišćenje (APC) i sredstvo za čišćenje kože.

Kada je u pitanju poliranje i voskiranje, potrebno je da investirate u kvalitetan sunđer ili pastu za poliranje, kao što je ekcentrična ili rotacion mašina za poliranje. Zajedno sa ovim, biće vam potrebna razna jedinjenja za poliranje i voskiranje, kao i razne vrste i veličine sunđera i aplikatora

Za vrhunsku (keramičku) zaštitu, razmislite o ponudi keramičkih premaza. Keramički premazi su odličan način za dodavanje dodatnog sloja zaštite boji odnosno laku i pomažu u odbijanju prljavštine, prljavštine i vode. Za profesionalno nanošenje keramičkog premaza važno je imati odgovarajuću opremu i obuku. 

Mašina za pranje pod pritiskom

Mašina za pranje pod pritiskom je apsolutno neophodna za bilo koji posao koji se bavi detaljima automobila. Koristi se za uklanjanje prljavštine i prljavštine sa spoljašnjosti automobila, a može se koristiti i za čišćenje točkova, rešetki i drugih teško dostupnih mesta. Potražite uređaj za pranje pod pritiskom sa najmanje 3 GPM (protok vode) i 3000 BAR pritiska. 

Penomat za aktivnu penu

 Top od pene odnosno penomat je odličan dodatak vašoj mašini za pranje pod pritiskom. Pričvršćuje se na kraj puške i stvara gustu, sapunastu penu koja se lepi za boju i pomaže da se olabavi i ukloni prljavština. Visokokvalitetna kanta za pranje: kanta za pranje se koristi za držanje vode sa sapunom i ima štitnik od peska na dnu koji pomaže u hvatanju prljavštine i ostataka. 

Četke za detailing

Trebaće vam razne četke i sunđeri koji će vam pomoći da očistite različite površine automobila. Ovo uključuje četkicu za točkove, četkicu za gume i različite veličine četkica za detalje za točkove, rešetke i druga teško dostupna mesta. 

Mikrofiber peškiri i duvač za beskontaktno sušenje 

Krpe i peškiri su neophodni za sušenje automobila nakon pranja i poliranja. Peškiri od mikrofibera su nežni prema boji i ne ostavljaju tragove za sobom. 

Kvalitetan usisivač za enterijer 

Dobar usisivač je neophodan za čišćenje unutrašnjosti automobila. Potražite jedan sa različitim priključcima i snažnim usisom. Biće vam potrebni različiti alati za 

Mašine i paste za poliranje

Mašina za poliranje je neophodno sredstvo za poliranje automobila. Potražite onu koja je laka za rukovanje i ima različite brzine. Biće vam potrebni različite paste za poliranje i voskiranje, kao i razne vrste sunđera za poliranje

Oprema za keramičke premaze 

Da biste ponudili keramičke premaze, biće vam potrebna specijalizovana oprema za nanošenje, traka za maskiranje, apikatori i suede krpice. Takođe je važno imati odgovarajuću obuku za profesionalno nanošenje keramičkog premaza. Važno je zapamtiti da iako je ova lista dobra polazna tačka, vaše specifične potrebe mogu varirati. Kako vaše poslovanje raste, možda ćete otkriti da vam je potrebna dodatna oprema ili različite vrste hemikalija. 

Takođe je neophodno nabaviti opremu od pouzdanih izvora i proizvođača jer će to osigurati da imate izdržljivu i efikasnu opremu koja će vam trajati dugo vremena. Mi vam nudimo veliki izbor detailing brendova, opremu za profesionalce ali i za entuzijaste i kućnu upotrebu. Ukoliko imate pitanja slobodno nam se obratite putem maila, vibera, instagrama ili telefona. 



Napravljeno pre 1 godinu