Objave > Čišćenje i zaštita kože automobila

Čišćenje i zaštita kože automobila pranje

Koža je popularan materijal za unutrašnjost automobila jer odaje utisak skupog i izgleda luksuzno, ali zahteva posebnu pažnju da bi bila čista i u dobrom stanju. Evo nekoliko stvari koje treba imati na umu kada čistite i štitite kožu u automobilu:

Koristite sredstvo za čišćenje specifično za kožu: 

Obična sredstva za čišćenje u domaćinstvu mogu biti previše gruba za kožu i mogu ukloniti njena prirodna ulja, uzrokujući da se osuši i popuca. Važno je da koristite sredstvo za čišćenje specifično za kožu koje je posebno formulisano za automobilsku kožu.

Izbegavajte upotrebu previše vode: 

Koža je porozan materijal i lako može postati prezasićena vodom, što može dovesti do istezanja i oštećenja. Prilikom čišćenja kože važno je da koristite minimalnu količinu vode i da uklonite višak vlage.

Kožu treba navlažiti da bi bila meka i gipka. Nakon čišćenja, dobra je ideja da nanesete balzam za kožu kako biste obnovili prirodna ulja i sprečili pucanje.

Zaštitita kože: 

Da biste sprečili mrlje i oštećenja, dobra je ideja da na sedišta vašeg automobila i druge kožne površine nanesete zaštitu za kožy. Kožna zaštita stvara barijeru koja pomaže da se odbije prosuta tečnost i mrlje i može olakšati čišćenje svih nereda koji se pojave.

Prateći ove savete, možete pomoći da koža vašeg automobila bude čista, meka i gipka godinama koje dolaze.

Kako mogu produžiti život kože automobila?

Postoji nekoliko stvari koje možete učiniti da produžite životni vek kože u vašem automobilu:

Održavajte je čistom: 

Redovno čišćenje može pomoći u sprečavanju nakupljanja prljavštine i prljavštine na koži, što može dovesti do promene boje i habanja. Koristite sredstvo za čišćenje specifično za kožu da biste uklonili prljavštinu i mrlje, a zatim nanesite balzam za kožu kako biste pomogli da koža ostane meka i gipka.

Zaštitite kožu od sunca: 

Koža može izbledeti i oštetiti se dužim izlaganjem sunčevim ultraljubičastim (UV) zracima. Da biste zaštitili kožu u vašem automobilu, pokušajte da parkirate u garaži ili ispod nadstrešnice kad god je to moguće i razmislite o korišćenju UV-blokirajuće folije za prozore kako biste blokirali sunčeve zrake.

Izbegavajte upotrebu grubih sredstava za čišćenje: 

Sredstva za čišćenje u domaćinstvu mogu biti previše gruba za kožu i mogu ukloniti njena prirodna ulja, uzrokujući da se osuši i popuca. Izbegavajte korišćenje ovih sredstava za čišćenje kože vašeg automobila, i umesto toga držite se sredstava za čišćenje i balzama specifičnih za kožu.

Prateći ove savete, možete pomoći da produžite životni vek kože u vašem automobilu i da ona izgleda najbolje.

Kako zaštititi čist kožni volan u automobilu

Da biste zaštitili i očistili kožni volan u svom automobilu, možete slediti ove korake:

Očistite volan sredstvom za čišćenje specifično za kožu: 

Koristite meku krpu ili sunđer da nanesete sredstvo za čišćenje na volan, a zatim ga obrišite čistom, suvom krpom. Obavezno izbegavajte upotrebu previše vode, jer koža može lako postati prezasićena i oštećena.

Nakon čišćenja, nanesite balzam za kožu na volan da vratite prirodna ulja i sprečite pucanje. Koristite meku krpu ili sunđer da nanesete regenerator, a zatim ostavite da odstoji nekoliko minuta pre nego što obrišete višak.

Zaštitite kožni volan: 

Da biste sprečili mrlje i oštećenja, razmislite o nanošenju kožne zaštite na volan. Kožni štitnik stvara barijeru koja pomaže da se odbije prosipanje i mrlje, što olakšava čišćenje svih nereda koji se pojave.

Izbegavajte upotrebu grubih sredstava za čišćenje: Sredstva za čišćenje u domaćinstvu mogu biti previše gruba za kožu i mogu ukloniti njena prirodna ulja, uzrokujući da se osuši i popuca. Izbegavajte korišćenje ovih sredstava za čišćenje na kožnom volanu vašeg automobila, i umesto toga držite se sredstava za čišćenje i balzama specifičnih za kožu.

Prateći ove korake, možete pomoći da kožni volan vašeg automobila bude čist, mekan i zaštićen.



Napravljeno pre 7 meseci